karamelė: 440 gramų (idealiausia karameliniai saldainiai, labiausiai tinka irisai)
riebi grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų
druska: žiupsnelio
Šokoladui:
šokoladas: 240 gramų
sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Sviestas privalo būti kambario temperatūros, jį išsukame su persijota cukraus pudra. Tada įmušame kiaušinį, gerai išmaišome. Pilame vanilės ekstraktą, beriame druską bei įmaišome persijotus miltus. Tešla gaunasi lipni.
2. Tuomet paimame stačiakampę skardą, išklojame su kepimo popieriumi, tešlą paskleidžiame ant dugno. Ją tiesiog pirštais išstumdome, kad būtų tolygiai pasiskirsčiusi.
3. Po to dedame į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 25-30 minučių. Pagrindas gausis neperkepęs ir traškus. Atvėsiname.
4. Karamelės sluoksnis: Idealiausia viską daryti garų vonelėje, jei naudojame irisus, sudedame juos ir pilame grietinėlės, išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą karamelę pilame ant pagrindo bei palaikome, kol karamelė sustings. Geriausia laikome per visą naktį, arba bent jau kelias valandas, pastačius į šaldytuvą.
5. Šokolado paruošimas: Garų vonelėje tirpdiname šokoladą su sviestu iki vientisos masės bei užpilame ant sustingusios karamelės. Paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą bei po maždaug 30 minučių skanaujame.
6. Gaunasi tikrai saldus pyragas, pora gabalėlių ir širdis apsąla, bet... kartais reikia leisti sau pasilepinti. Skanaus!