Ūkiškas bulvių troškinys

Ingredientai

    • 800 g nesukrintančių bulvių, supjaustytų kubeliais,
    • 100 g smulkiai supjaustytų lašinukų,
    • 2 šaukštai taukų,
    • 3 svogūnai, supjaustyti smulkiais kubeliais,
    • 3 šaukštai pomidorų pastos,
    • druskos, maltos paprikos, mairūnų, kmynų, garstyčių, maltų pipirų,
    • 1/2 l sultinio,
    • 1/2 l obuolių vyno,
    • 4 šaukštai grietinės,
    • 4 virtos dešrelės.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite taukus, paspirginkite lašinukus, pakepinkite svogūnus, suberkite prieskonius, įmaišykite pomidorų pastą, sudėkite bulves ir trumpai apkepinkite.
  2. 2. Supilkite sultinį ir obuolių vyną. Pusvalandį troškinkite ant mažos ugnies.
  3. 3. Įmaišykite grietinę. Dešreles supjaustykite skridinėliais, įmaišykite į troškinį ir pakaitinkite, kol gerai sušils. Valgykite su šviežių daržovių salotomis.

Atsiliepimai

Bulvių apkepas - kugelis su šonine ir pievagrybių padažu
(1)
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
(4)