kmynai: 1 didesnės saujos (nėra būtina, aš pusę darau - su, pusę - be)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles ištrinkite su cukrumi, įberkite šaukštą miltų bei įpilkite truputį šilto vandens. Viską gerai išmaišykite bei pastatykite šiltai maždaug 20 minučių, kad suputotų. Tada į dubenį supilkite likusį šiltą vandenį, aliejų, suberkite druską, kmynus, supilkite išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles bei berkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite.
2. Leiskit maždaug valandą "pailsėti", kad tešla dvigubai pakiltų. Pakilusią tešlą perminkykite.
3. Tada stalą plonai patepkite aliejumi, iškočiokite tešlą maždaug 0,5 centimetro storio bei supjaustykite pailgomis siauromis juostelėmis.
4. Po to lazdeles dėkite į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi. Palaikykite maždaug 15 minučių ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių, kol gražiai parus iki norimos spalvos bei traškumo. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Tešlą man pačiai įprastai minko duonkepė, nustačius tešlos ruošimo programą. Išėmus tiesiog kočioju bei formuoju lazdeles.:)
6. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.