1. Iš pradžių sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada įmušame kiaušinius. Supilame grietinę. Ją labai svarbu gerai įmaišyti, kad neliktų gumuliukų, nes nuo grietinės priklausys vaflių trapumas.
2. Po to supilame vandenį. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Suberiame į tešlą bei gerai išmaišome. Tešla turėtų būti maždaug grietinės tirštumo.
3. Tuomet įkaitiname vaflių keptuvę. Patepame lašinuku. Pilame pusę samčio tešlos. Uždarome bei kepame, kol gražiai pagels. Jei norisi, kad vafliai būtų plonesni trapesni, uždarius keptuvės dangtį stipriau prispaudžiame.
4. Dar karštus vaflius galima vynioti į kūgio arba ritinėlio formą arba galima tiesiog palikti plokščius (čia jau kaip norisi). Atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vaflių receptai.