Vaisinis keksas su riešutais

2017-12-04 Autorius oSkanu.lt

Vaisinis keksas su riešutais

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 250 gramų
    • tamsus "muscovado" cukrus: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kiaušinių baltymai: 2
    • prinokę bananai: 2 (dideli)
    • saulėgrąžų aliejus: 150 mililitrų
    • pienas arba liesa grietinėlė: 100 mililitrų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • grūsti graikiniai riešutai: 2 šaukštų (arba kiti mėgiami riešutai)
    • džiovintos slyvos: 8-10
    • džiovintos datulės: 6-8

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia datules nuplikome su verdančiu vandeniu, išimame kauliukus bei sutriname iki tyrės.
  2. 2. Tuomet slyvas nuplikome verdančiu vandeniu, apdžioviname bei supjaustome gabalėliais.
  3. 3. Tada bananus nulupame bei minkštimą sutriname šakutės pagalba. Po to 2 kiaušinius išmaišome su sutrintais bananais, pienu, aliejumi, sutrintomis datulėmis ir slyvomis.
  4. 4. Paskui dubenėlyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną bei riešutus. Šį mišinį sumaišome su bananų mase. Baltymus išplakame su cukrumi iki putų. Įmaišome baltymus į tešlą.
  5. 5. Kepimo popieriumi išklojame skardą, sukrečiame į ją tešlą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Po to temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių bei kepame dar maždaug 30-40 minučių. Jeigu kekso viršus per greitai ruduoja, pridengiame jį su folija. Skanaujame!
Purus citrininis keksas
(3)
Purus keksas su spanguolėmis
(1)
Meduolinis moliūgo keksas
(1)
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)