Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Autorius apie receptą

Vis dažniau su šeima stengiamės valgyti žuvį ir vis dažniau ją kepame. Vyras labai mėgsta ir kepa dažniausiai tik savo pagautą žuvį - tiesiog keptuvėje paprastai, o aš vis ieškau kitokių žuvies paruošimo būdų. Šį kartą vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis. Nu "baisiai" skanu buvo. Rekomenduoju!

Ingredientai

    • vaivorykštiniai upėtakiai: 1 (1,2 kilogramo)
    • druska: pagal skonį
    • citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos: 1
    • citrininis čiobrelis: 1 ryšulėlio
    • krapai: 1 ryšulėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vaivorykštinį upėtakį įtrinkite druska bei pipirais.
  2. 2. Tada citriną bei žalumynus nuplaukite.
  3. 3. Citriną supjaustykite griežinėliais, o žalumynus pasmulkinkite.
  4. 4. Upėtakį dėkite į kepimo indą. Į jo vidų dėkite citrinos griežinėlių bei žalumynus.
  5. upėtakis su citrinomis
  6. 5. Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės!
  7. iškeptas upėtakis su citrinomis

Atsiliepimai

Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Svogūnų sultinys su žuvies kukuliais
(1)
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)