Rūkytos skumbrės užtepėlė su fetos sūriu – tai subtilaus skonio, bet nepaprastai turtingo aromato Viduržemio jūros regiono įkvėptas patiekalas, kuris tampa puikiu pasirinkimu tiek šventiškam aperityvui, tiek kasdieniam užkandžiui. Ši užtepėlė pasižymi tobula rūkytos žuvies ir sūraus fetos sūrio harmonija, papildyta šviežio svogūno aštrumu ir alyvuogių bei kaparėlių suteikiamu rūgštelės akcentu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje karšto rūkymo skumbrės galima naudoti šalto rūkymo lašišą arba rūkytą upėtakį.
- Fetos sūrį galima pakeisti varške su druska, brinza arba rikotos sūriu, jei norite švelnesnio skonio.
- Mėlynąjį svogūną galima pakeisti raudonuoju svogūnu arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Alyvuogių aliejų su baziliku galima pakeisti paprastu alyvuogių aliejumi, pridedant šviežių baziliko lapelių, arba naudoti su citrinomis aromatizuotą alyvuogių aliejų.
- Žalias alyvuoges galima pakeisti juodomis alyvuogėmis arba marinuotais agurkėliais, jei norite kitokio skonio akcento.
- Kaparėlius galima pakeisti marinuotais agurkėliais, kornišonais arba marinuotų paprikų gabaliukais.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba baltu vyno actu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš naudojant rūkytą skumbrę, būtinai pašalinkite visus smulkius kaulus, kad užtepėlė būtų maloni valgyti.
- Fetos sūrį prieš trynimą galima trumpai palaikyti šaldytuve, nes šaltas sūris lengviau trupa ir geriau maišosi su kitais ingredientais.
- Svogūną rekomenduojama smulkinti kuo smulkiau, kad jo skonis tolygiai pasiskirstytų visoje užtepėlėje.
- Norint švelnesnio svogūno skonio, supjaustytą svogūną galima 5 minutes pamirkyti šaltame vandenyje.
- Užtepėlės konsistenciją galima reguliuoti alyvuogių aliejaus kiekiu – jei norite kremiškenės, įpilkite daugiau aliejaus.
- Užtepėlę geriausia paruošti prieš kelias valandas iki patiekimo, kad skoniai susijungtų ir pasiekti pilną skonio profilį.
- Patiekiant užtepėlę su paskrudinta čiabata, duoną geriausia paskrudinti iš abiejų pusių, kad būtų traški ir geriau išlaikytų užtepėlę.
- Prieš patiekiant, užtepėlę galima papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais arba petražolėmis, kad suteiktumėte šviežumo natą.