grainiai riešutai: 150 gramų (arba lazdynų riešutai)
cukrus: 100 gramų
Varškės masei:
9% riebumo varškė: 540 gramų
manų kruopos: 30 gramų
cukrus: 100 gramų
kiaušinių baltymai: 3
Recepto paruošimas
1. Pagrindas: Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kepimo milteliais. Sudedame minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę bei kiaušinių trynius. Triname (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys bei pasidarys trupiniai.
2. Tuomet trečdalį tešlos trupinių atidedame į šaldytuvą. Likusią tešlą sumaišome su trupučiu vandens bei minkome, kol taps vientisa masė. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo bei išklojame į sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
3. Riešutų įdaras: Riešutus pasmulkiname bei sumaišome su cukrumi. Įdarą paskirstome ant pagrindo.
4. Varškės masė: Varškę pertriname per sietelį arba sutriname trintuvu, kad neliktų gumuliukų. Į varškę įmaišome cukrų bei manų kruopas. Gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai įmaišome į varškės masę. Dedame ant riešutų įdaro.
5. Po to visą paviršių apibarstome atidėtos tešlos trupiniais. Kepame maždaug 60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Lepinamės!
6. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.