augalinės kilmės pienas: 2 puodelių (1 puodelis 250 mililitrų, naudotas migdolų)
obuolių sidro actas: 2 arbatinių šaukštelių
lydytas kokosų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų (arba bekvapis aliejus)
miltai: 2,5 puodelio (galite naudoti speltos)
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
kepinių soda: 2 arbatinių šaukštelių
druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (galite keisti kokoso žiedų cukrumi)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dubenyje šakutės pagalba sutriname bananą. Atskirame indelyje sumaišome linų sėmenis su vandeniu. Paliekame maždaug keletui minučių, kad išbrinktų.
2. Įmaišome į sutrintą bananą. Suberiame cukrų bei permaišome.
3. Tuomet pieną sumaišome su actu, paliekame keletui minučių, kol pieną sutrauks. Supilame į dubenį, kuriame yra bananas. Šluotele išmaišome. Supilame aliejų bei permaišome.
4. Tada kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda bei druska. Pamažu suberiame sausus ingredientus į šlapius. Maišome, kol tešla gerai išsimaišys bei neliks sausų gumuliukų.
5. Įkaitiname keptuvę. Patepame aliejumi (tik pirmąjį kartą, kad nepriliptų).
6. Dviem šaukštais formuojame blynelius, kepame po maždaug 60 sekundžių iš kiekvienos pusės, arba lengvai kilstelkime kraštelį ir jei blynelis jau parudavęs, jį apverčiame.
7. Patiekiame su mėgiamomis uogomis, medumi arba klevų sirupu, uogiene. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.