Virtos bulvės su svogūnais ir spirgučiais - tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris šimtmečiais puošė mūsų protėvių stalus. Šis paprastas, bet nepaprastai skanus valgis primena jaukius vakarus kaimo sodyboje, kai visa šeima susėsdavo prie stalo mėgautis karštomis, garuojančiomis bulvėmis. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek savaitgalio pietums, kai norisi ko nors tradicinio ir sotaus. Bulvės, apibarstytos traškiais lašinukų spirgučiais ir karamelizuotais svogūnais, sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri neleis nusivilti net išrankiausiam gurmanui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų kiaulienos lašinukų galima naudoti rūkytą šoninę arba rūkytą kumpį.
- Jei norite lengvesnio varianto, spirgučius galima pakeisti skrudinta šonine.
- Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Bulves galima rinktis tiek baltąsias, tiek raudonąsias, tačiau geriausiai tinka miltingos bulvių veislės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Bulves rekomenduojama virti su lupenomis - taip jos išlaikys daugiau maistinių medžiagų ir turės intensyvesnį skonį. Spirgučius kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie taptų traškūs, bet nesudegtų. Svogūnus pradėkite kepti tik tuomet, kai spirgučiai jau bus beveik paruošti - taip jie įgaus puikų auksinį atspalvį ir karamelizuotą skonį.
Atsakinėjama į Komentarą