Virtos bulvės su svogūnais ir spirgučiais

2025-03-31 Autorius oSkanu.lt

Virtos bulvės su svogūnais ir spirgučiais
Virtos bulvės su svogūnais ir spirgučiais - tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris šimtmečiais puošė mūsų protėvių stalus. Šis paprastas, bet nepaprastai skanus valgis primena jaukius vakarus kaimo sodyboje, kai visa šeima susėsdavo prie stalo mėgautis karštomis, garuojančiomis bulvėmis. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek savaitgalio pietums, kai norisi ko nors tradicinio ir sotaus. Bulvės, apibarstytos traškiais lašinukų spirgučiais ir karamelizuotais svogūnais, sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri neleis nusivilti net išrankiausiam gurmanui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastų kiaulienos lašinukų galima naudoti rūkytą šoninę arba rūkytą kumpį
  • Jei norite lengvesnio varianto, spirgučius galima pakeisti skrudinta šonine.
  • Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį. 
  • Bulves galima rinktis tiek baltąsias, tiek raudonąsias, tačiau geriausiai tinka miltingos bulvių veislės. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Bulves rekomenduojama virti su lupenomis - taip jos išlaikys daugiau maistinių medžiagų ir turės intensyvesnį skonį. Spirgučius kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie taptų traškūs, bet nesudegtų. Svogūnus pradėkite kepti tik tuomet, kai spirgučiai jau bus beveik paruošti - taip jie įgaus puikų auksinį atspalvį ir karamelizuotą skonį. 

Ingredientai

    • Bulvės: 1 kg
    • Lašinukai: 200 g
    • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves kruopščiai nuplaunate po tekančiu vandeniu.
  2. 2. Į puodą įpilsite vandens, įbersite žiupsnelį druskos ir užkaiskite.
  3. 3. Sudėsite nuplautas bulves ir virsite 20-25 minutes, kol jos taps minkštos.
  4. 4. Kol verda bulvės, supjaustykite lašinukus mažais kubeliais.
  5. 5. Svogūnus nulupsite ir supjaustysite plonais gabaliukais..
  6. 6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinsite lašinukų kubelius, kol jie taps traškūs.
  7. 7. Kai spirgučiai bus beveik paruošti, į tą pačią keptuvę sudėsite svogūnus.
  8. 8. Kepsite svogūnus su spirgučiais, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą.
  9. 9. Išvirusias bulves nusunksite ir nulupsite.
  10. 10. Bulves patieksite karštas, apibarstydami jas spirgučiais ir svogūnais.
  11. 11. Pagal skonį pagardinsite druska ir pipirais.

Atsakinėjama į Komentarą

Durniukai su grybų padažu
(1)
Tuno ir bulvių salotos su daržovėmis
(1)
Skaniausias pasaulyje bulvių vyniotinis su faršu (+ video)
(54)