lydytas sviestas (ghi): 1,5 valgomojo šaukšto (arba paprasto sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinys)
Padažui:
česnakas: 8-10 skiltelių
druska
malti aitrieji pipirai
malta kalendra
karštas vanduo: 500 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia viščiuką perpjauname išilgai per krūtinę bei išskleidžiame.
2. Tuomet apverčiame vidine puse žemyn, dedame ant plėvelės, uždengiame kita plėvele bei padaužome mėsos plaktuku, kad viščiukas būtų kuo plokštesnis ir lygesnis.
3. Tada sumaišome pipirus su druska bei ištriname viščiuką. Dedame į šaldytuvą maždaug 8-12 valandų.
4. Prieš kepdamos ištraukiame viščiuką iš šaldytuvo bei palaikome maždaug 1-2 valandas, kad pasiektų kambario temperatūrą.
5. Po to keptuvėje įkaitiname ghi sviestą (arba aliejaus bei sviesto mišinį), dedame viščiuką oda žemyn, prispaudžiame dangčiu, kad viščiukas būtų prispaustas prie keptuvės dugno, dar uždedame ką nors sunkaus, pavyzdžiui, puodą su karštu vandeniu bei kepame virš vidutinės ugnies apie 15 minučių.
6. Paskui apverčiame bei taip pat prispaudusios kepame kitą pusę dar apie 15-20 minučių.
7. Padažui sutriname česnakus, sumaišome su pipirais, kalendra, supilame vandenį bei pakaitiname keptuvėje maišydamos. Į šį padažą supilame riebalus, kurie liks kepant viščiuką.
8. Tuomet apipilame padažu viščiuką bei patiekiame su keptomis bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis. Skanaujame!