1. Pirmiausia vištieną įtriname visais nurodytais prieskoniais su šlakeliu aliejaus ir paliekame bent porą valandų pasimarinuoti.
2. Tada įkaitintame kelis šaukštus aliejaus puode ir apkepame vištą iš krutinėlės pusės ir nugarėlės. Perkeliame į lėkštę.
3. Tame pačiame puode apkepame pasmulkintus svogūnus ir grybus, tada suberiame pomidorus bei papriką. Kelias minutes pakepame. Jeigu reikia, įpilame daugiau aliejaus.
4. Įkeliame vištą ir supilame alų. Troškiname maždaug 60-90 minučių, kol mėsa taps labai minkšta bei lengvai atsiskirs nuo kaulo.
5. Bebaigiant troškinti, nukeliame dangtį kad nugaruotų skystis bei sutirštėtų padažas.
6. Patiekiame su pomidorais (čia man labai tiko savi, iš savo šiltnamio) ir skanaujame!
Atsiliepimai