1. Iš pradžių vištienos filė supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio gabaliukais.
2. Pabarstome česnakine druska bei pipirais.
3. Atidedame į šalį, kad vištiena pasimarinuotų.
4. Tuomet svogūnus nulupame, perpjauname pusiau bei supjaustome griežinėliais. Pievagrybius perpjauname į keturias dalis.
5. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų bei dalimis iškepame pasimarinavusią vištieną iki kol gražiai paruduos.
6. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Atšildome sluoksniuotą tešlą.
7. Po to svogūnus apkepame keptuvėje, kurioje kepė vištiena. Kai svogūnai tampa tarsi permatomi - sudedame pievagrybius bei kepame apie 5 minutes.
8. Sudedame vištieną bei gerai išmaišome. Puodelyje sumaišome grietinę bei garstyčias. Gautą plakinį supilame į keptuvę, gerai išmaišome bei nukeliame nuo ugnies.
9. Paruoštą įdarą sudedame į 4 karščiui atsparius indelius.
10. Paskui sluoksniuotą tešlą supjaustome į 4 dalis bei uždengiame kiekvieną indeli, švelniai prispausdamos prie kraštų. Kiaušinį išplakame bei aptepame tešlą.
11. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, iki kol tešla gražiai paruduos. Jei viršutinis tešlos sluoksnis pradeda kepti greičiau nei kraštai - apdengiame jį su folija bei kepame dar kelias minutes. Skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Irena
Labai skaniai pavakarieniavome. Tikrai geras receptas. :)
Atsakyti
Irena
Atsakyti