imbieras: 2 valgomųjų šaukštų (tarkuotas ar smulkiai supjaustytas)
česnakas: 4-5 skiltelių (sutarkuotos arba smukiai supjaustytos)
aitriosios paprikos: žiupsnelio
Padažui:
sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto (arba obuolių acto)
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
aitriosios paprikos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių riešutus apkepiname ant sausos keptuvės. Išverdame šparagines pupeles vandenyje su druska, verdame maždaug 4 minutes. Tada nupilame vandenį bei paliekame. Vištieną supjaustome juostelėmis, užberiame druskos.
2. Tuomet vištieną apkepame šlakelyje aliejaus kiekyje su imbieru, užberiame aitriosios paprikos, kepame maždaug 6 minutes, nuolatos maišydamos. Ugnis turėtų būti vidutinė, nei labai didelė nei labai maža. Iškepusią vištieną sudedame į lėkštę.
3. Po to padažui skirtus produktus sumaišome. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, sudėkite juostelėmis supjaustytą papriką bei šparagines pupeles, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens ir kepkite porą minučių ant didelės ugnies, kol paprika suminkštės.
4. Paskui dėkite riešutus, vištieną, pilkite padažą bei kepkite nuolatos maišydamos, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant vištienos ir daržovių. Skanaukite! Rekomenduojame patiekti su ryžiais.
5. Pastebėjimas: Vištiena stir-fry yra greitai apkepta vištiena karštame aliejuje, įprastai ji kepama gilioje keptuvėje, dar kitaip vadinamoje WOK. Bet apkepti galite ir kitoje keptuvėje, kurią turite namuose. Tai dar vienas puikus būdas pagaminti vištiena kiniškai.
Ieva
Skanu, bet mažai padažo, gaunasi sausoka.
Atsakyti
Ieva
Atsakyti