vištienos gabalėliai: 1,5 kilogramo (galite visą vištą supjaustyti į mažesnius gabaliukus)
rūkytos arba paprastos paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
aliejus: 2 valgomųjų šaukšto
svogūnai: 1 (susmulkinto)
česnako: 2 skiltelių (susmulkintų)
pancetta: 90 gramų (nebūtina)
čili dribsniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
pomidorai: 2 (supjaustyti nedideliais kubeliais, tinka ir konservuoti)
petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
juodieji pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių paprikas nuplauname, nusausiname bei "pakišame" maždaug 10-15 minučių po griliu, nepamiršdamos pavartyti. Apkeptas paprikas ištraukiame, atvėsiname, nulupame odelę, pašaliname sėklas bei supjaustome gabalėliais. Sutriname su pomidorų pasta iki vientisos tyrės.
2. Tuomet vištos gabaliukus įtriname paprikos milteliais ir druska. Apkepame aliejuje, kol apskrus. Sudedame į puodą. Likusiame aliejuje apkepame svogūnus su česnakais, kol pradės minkštėti, suberiame pancetta, čili dribsnius bei pora minučių pakepame. Viską supilame ant vištienos.
3. Taip pat sudeda pomidorus, užpilame paprikų tyre, pagardiname pipirais. Užverdame bei uždengusios troškiname maždaug pusvalandį. Išėmusios pabarstome susmulkintais petražolių lapeliais. Mėgaujamės:)