Vištiena su sezamu

Ingredientai

    • 4 vištienos filė
    • 4 šaukštai sojų padažo
    • 5 šaukštai aliejaus
    • 2-3 kiaušinių tryniai
    • 4 šaukštai vyno acto
    • truputis druskos
    • sezamo sėklų vištienai apvolioti
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustome gabalėliais ir marinuojame apie 1 valandą įpylę po 1 šauktšą aliejaus, acto, sojų padažo.
  2. 2. Kiaušinių trynius išplakame su likusiu aliejumi, actu ir sojų padažu bei trupučiu druskos.
  3. 3. Kiaušinių plakinyje apvoliojame vištienos gabaliukus. Juos dedame į sezamo sėklas, apvoliojame ir tada kepame įkaitintame aliejuje.
  4. 4. Tinka patiekti su daržovėmis, prie alaus ar baltojo vyno.

Atsiliepimai

Vištienos kukuliukai su sūriu kepti orkaitėje
(3)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Kiniška vištiena Guo Bao
(18)
Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis saldžiosiomis bulvėmis
(4)