Vištienos čenakai su morkomis, salierais, pastarnokais ir bulvėmis

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Vištienos čenakai su morkomis, salierais, pastarnokais ir bulvėmis
Neseniai gaminau čenakus su kiauliena ir jie gavosi fantastiškai skanūs. O vakar dienos vakarienei nusprendžiau išmėginti kiek kitokį variantą su vištiena. Galiu pasakyti, kad su šeima pavakarieniavome labai skaniai ir tikrai šį receptą naudosime dar ne kartą ateityje. Jeigu ir Jūs ieškote recepto, kaip pasigaminti skanius čenakus, tai labai drąsiai rekomenduoju imti šį ir mėginti. Paprasti ingredientai, nesudėtingas paruošimas, o galutinis rezultatas fantastiškas! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis receptas yra labai lankstus, todėl galite lengvai pritaikyti jį pagal savo skonį ir tai, ką turite šaldytuve: 

  • Vietoje vištienos filė galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų arba kalakutienos filė.
  • Jei neturite pastarnokų, juos galima pakeisti petražolių šaknimis arba paprasčiausiai padidinti morkų kiekį.
  • Salierus galima pakeisti salierų gumbais arba praleisti visai, jei nemėgstate jų skonio.
  • Pomidorų padažą galite pakeisti tiršta pomidorų pasta, sumaišyta su trupučiu vandens, arba smulkintais šviežiais pomidorais.
  • Sūrį galite rinktis įvairų - tinka tiek kietas (Džiugas, Parmezanas), tiek minkštesnis (Gouda, Čederis).


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Nepamirškite, kad skirtingų rūšių vištienos filė gali reikalauti skirtingo kepimo laiko. Jei naudojate storesnius mėsos gabalėlius, gali prireikti ilgesnio kepimo.
  • Prieš dėdami į molinius indelius, daržoves rekomenduojama apkepti, kad išryškėtų jų skonis.
  • Molinius indelius prieš naudojimą galite įmerkti į vandenį 10-15 minučių – taip jie mažiau trūkinės ir patiekalas bus sultingesnis.
  • Jei norite sodresnio skonio, į marinuojamą vištieną galite įpilti šlakelį balto vyno.
  • Prieskonius galite pritaikyti pagal savo skonį - puikiai tinka čiobreliai, rozmarinas ar kalendra.

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • svogūnų: 2
    • morkų: 2
    • salierų: 1 stiebo
    • pastarnokų: trečdalio
    • bulvių: 4
    • česnakų: pagal skonį
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • lauro lapų
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • pomidorų padažo (neprivaloma)
    • tarkuoto sūrio (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustykite gabaliukais, įtrinkite druska, pipirais, česnaku bei palikite pasimarinuoti.
  2. 2. Tada daržoves susmulkinkite bei apkepinkite keptuvėje ant trupučio aliejaus (išskyrus bulves).
  3. 3. Atidėkite, tuomet ten pat apkepinkite vištieną. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę, pasiruoškite molinukus - ištepkite aliejumi. Nulupkite bei supjaustykite gabaliukais bulves.
  4. 4. Po to į indelius dėkite sluoksnį daržovių, sluoksnį mėsos, paskui - pusę bulvių. Paspauskite, pabarstykite druska, pipirais, įdėkite lauro lapelį.
  5. 5. Dar kartą išsluoksniuokite viską ta pačia tvarka. Aš dar įpyliau mažą šlakelį vandens, nors tai nebūtina, ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių.
  6. 6. Prieš bebaigiant troškintis molinukus atidenkite, uždėkite po šaukštelį pomidorų padažo, pabarstykite sutarkuotu sūriu bei dėkite dar į orkaitę, kol apskrus. Skanaukite!
Vištienos čenakai su morkomis, salierais, pastarnokais ir bulvėmis
Vištienos čenakai su morkomis, salierais, pastarnokais ir bulvėmis

Aistė

Naudingas
(0)
Labai pasiteisinęs receptas. Tikrai fantastiškai skanu!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Kinietiški vištienos sparneliai
(4)
Jamaikietiška jerk vištiena su karibų (karibietiškais) ryžiais virtais kokosų piene
(1)
Antiena su daržovėmis kinietiškai
(6)