Neseniai gaminau
čenakus su kiauliena ir jie gavosi fantastiškai skanūs. O vakar dienos vakarienei nusprendžiau išmėginti kiek kitokį variantą su vištiena. Galiu pasakyti, kad su šeima pavakarieniavome labai skaniai ir tikrai šį receptą naudosime dar ne kartą ateityje. Jeigu ir Jūs ieškote recepto, kaip pasigaminti skanius čenakus, tai labai drąsiai rekomenduoju imti šį ir mėginti. Paprasti ingredientai, nesudėtingas paruošimas, o galutinis rezultatas fantastiškas! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šis receptas yra labai lankstus, todėl galite lengvai pritaikyti jį pagal savo skonį ir tai, ką turite šaldytuve:
- Vietoje vištienos filė galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų arba kalakutienos filė.
- Jei neturite pastarnokų, juos galima pakeisti petražolių šaknimis arba paprasčiausiai padidinti morkų kiekį.
- Salierus galima pakeisti salierų gumbais arba praleisti visai, jei nemėgstate jų skonio.
- Pomidorų padažą galite pakeisti tiršta pomidorų pasta, sumaišyta su trupučiu vandens, arba smulkintais šviežiais pomidorais.
- Sūrį galite rinktis įvairų - tinka tiek kietas (Džiugas, Parmezanas), tiek minkštesnis (Gouda, Čederis).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Nepamirškite, kad skirtingų rūšių vištienos filė gali reikalauti skirtingo kepimo laiko. Jei naudojate storesnius mėsos gabalėlius, gali prireikti ilgesnio kepimo.
- Prieš dėdami į molinius indelius, daržoves rekomenduojama apkepti, kad išryškėtų jų skonis.
- Molinius indelius prieš naudojimą galite įmerkti į vandenį 10-15 minučių – taip jie mažiau trūkinės ir patiekalas bus sultingesnis.
- Jei norite sodresnio skonio, į marinuojamą vištieną galite įpilti šlakelį balto vyno.
- Prieskonius galite pritaikyti pagal savo skonį - puikiai tinka čiobreliai, rozmarinas ar kalendra.
Aistė
Atsakyti