Vištienos faršo kukuliai vyno padaže

2018-03-12 Autorius Šokiai virtuvėje

Vištienos faršo kukuliai vyno padaže

Ingredientai

    Padažui:
    • pievagrybiai: 300 gramų
    • pomidorai savo sultyse: 680 gramų
    • raudonas vynas: 120 mililitrų
    • grietinė: 120 mililitrų
    • svogūnai: 1
    • sviestas: gabaliuko (kepimui)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • prieskoniai (druska, pipirai, kajano prieskoniai, persiladas...)
    • mocarela: 120 gramų
    Kukuliams:
    • vištienos faršas: 500 gramų
    • malta karšto rūkymo dešra: 250 gramų
    • džiūvėsėliai: 120 mililitrų
    • svogūnai: 1
    • tarkuotas kietasis sūris: 120 mililitrų
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • prieskoniai pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažas Gilesnėje keptuvėje, svieste pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną bei pievagrybius, pagardinkite prieskoniais ir kepkite maždaug 3-4 minutes. Sudėkite sutraiškytus česnakus bei dar apie 60 sekundžių pakepkite. Sudėkite šakute sutrintus pomidorus, berkite cukrų ir grietinę, išmaišykite, jei reikia dar įdėkite prieskonių. Ugnį sumažinkite iki minimumo bei palikite troškintis.
  2. 2. Kukulaičiai: Į dubenį sudėkite visus ingredientus, kurie nurodyti kukuliams, gerai viską išmaišykite. Tada drėgnomis rankomis formuokite apvalius kukulius bei apkepkite juos keptuvėje. Apskrudusius sudėkite į padažą, supilkite vyną bei išmaišykite. Padidinkite ugnį bei troškinkite maždaug 5 minutes. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kukulius bei padažą sudėkite į kepimo skardą ispauskite spjaustytą mocarelos sūrį bei maždaug 15 minučių dėkite į orkaitę. Pabaigoje, jei norisi, galite apibarstyti sūriu. Fantastiškai skanu valgyti su bulvių koše. Skanaus!
Vištienos faršo kukuliai vyno padaže
Medaus ir sojos vištiena
(11)