1. Iš pradžkų į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite kepenėles, apibarstykite prieskoniais bei gerai apkepkite iš abiejų pusių.
2. Tuomet supilkite vyną bei viską troškinkite, kol jis išgaruos. Per tą laiką kitoje keptuvėje pakepinkite česnaką, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus bei griežinėliais supjaustytas morkas.
3. Tada, kai jau daržovės apkeps, į jas sudėkite kepenėles bei užpilkite grietinėle sumaišyta su miltais. Viską išmaišykite bei patroškinkite dar maždaug keletą minučių. Aš šį kartą pasirinkau patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Prisipažinsiu, kad nesu pati didžiausia kepenėlių mėgėja. Bet šį kartą kai iš kaimo gavau lauktuvių - kepenėlių, pradėjau rimtai svarstyti, ką čia gardaus su jomis pagaminus. Negi imsi ir išmesi, kai galima sunaudot? Kažkaip nekilo tam rankos... Paieškojau receptų internete ir keliose kulinarinėse knygose, bet už mano akies neužkliuvo niekas. Taigi, nusprendžiau remtis savo galva ir skonio receptoriais bei šį tą sukūriau. O rezultatas labai nustebino ir, sakyčiau, patiko. Todėl šiuo receptu noriu parodyti ir įrodyti, jog vištienos kepenėlės gali būti ne tik sveikos, bet ir gardžios! :)
Atsiliepimai