Vištienos kepsnys su citrinos padažu

2017-10-17 Autorius Virtuvės lyga

Vištienos kepsnys su citrinos padažu

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • druska
    • šviežiai grūsti pipirai
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto (+ 1 arbatinis šaukštelis atskirai)
    • alyvuogių aliejus: 3 arbatinių šaukštelių
    • smulkintai česnakai: 2 skiltelių
    • citrinos sultys ir tarkuota žievelė: iš 1 citrinos
    • baltojo acto vynas: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • rukola
    • vištienos sultinys: 0,5 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išmušame krūtinėles bei pabarstome druska, pipirais ir 1 valgomuoju šaukštu miltų.
  2. 2. Tuomet didelėje keptuvėje įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudedame vištieną bei pakepame ant didelės ugnies po maždaug 1-2 minutes kiekvieną pusę. Vištieną pakepinus ją išimame iš keptuvės bei sumažiname ugnį iki vidutinės.
  3. 3. Tada į keptuvę sudedame likusį aliejų bei česnaką, pakepiname maždaug 1 minutę.
  4. 4. Po to sumaišome sultinį, citrinos sultis bei 1 arbatinį šaukštelį miltų. Supilame į keptuvę.
  5. 5. Verdame kol sutirštės maždaug 2-3 minutes. Sudedame actą, susmulkintas petražoles bei kaparėlius. Sudedame sviestą bei maišome kol sviestas ištirps ir padažas pradės blizgėti.
  6. 6. Patiekiame vištieną su padažu bei ant viršaus uždedame rukolos salotas apibarstytas žievele, druska, pipirais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.
  7. 7. Pastebėjimas: citrinos sultis dedame pagal savo skonį antraip gali būti per rūgštu. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnių receptų rasite: Vištienos kepsniai.