citrinos sultys ir tarkuota žievelė: iš 1 citrinos
baltojo acto vynas: 1 arbatinio šaukštelio
smulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
sviestas: 1 valgomojo šaukšto
rukola
vištienos sultinys: 0,5 puodelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išmušame krūtinėles bei pabarstome druska, pipirais ir 1 valgomuoju šaukštu miltų.
2. Tuomet didelėje keptuvėje įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudedame vištieną bei pakepame ant didelės ugnies po maždaug 1-2 minutes kiekvieną pusę. Vištieną pakepinus ją išimame iš keptuvės bei sumažiname ugnį iki vidutinės.
3. Tada į keptuvę sudedame likusį aliejų bei česnaką, pakepiname maždaug 1 minutę.
4. Po to sumaišome sultinį, citrinos sultis bei 1 arbatinį šaukštelį miltų. Supilame į keptuvę.
5. Verdame kol sutirštės maždaug 2-3 minutes. Sudedame actą, susmulkintas petražoles bei kaparėlius. Sudedame sviestą bei maišome kol sviestas ištirps ir padažas pradės blizgėti.
6. Patiekiame vištieną su padažu bei ant viršaus uždedame rukolos salotas apibarstytas žievele, druska, pipirais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.
7. Pastebėjimas: citrinos sultis dedame pagal savo skonį antraip gali būti per rūgštu. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnių receptų rasite: Vištienos kepsniai.