sūris "Džiugas": 1-2 valgomųjų šaukštų (arba kitas kietasis sūris)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet į didelį dubenį sudedame maltą mėsą, sutarkuotą svogūną, supilame pieną, krečiame grietinę, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, prieskonius, druską ir pipirus bei viską gerai išmaišome. Masė gausis ganėtinai minkšta bei sunkiai formuojama, viskas gerai, taip ir privalo būti.
3. Tada drėgnomis rankomis formuojame vidutinio dyžio kukuliukus, kuriuos sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Vištienos kukuliukus aptepame majonezu (vienam skiriame maždaug 0,5 arbatinio šaukštelio) bei dedame į orkaitę, kepame maždaug 10 minučių. Po to ištraukusios pabarstome smulkiai sutarkuotu fermentiniu sūriu bei ant viršaus Džiugo sūriu. Dedame atgal bei kepame dar maždaug 10-12 minučių. Patiekiame ir mėgaujamės!
4. Pastebėjimas: Jeigu norisi kiek labiau sukepusio sūrio, užbarstome juo jau pačioje kepimo pradžioje, po to kai užtepame majonezu.