Vištienos maltinukai kepti orkaitėje

2020-03-09 Autorius Baltic Larus (Lapino puota)

Vištienos maltinukai kepti orkaitėje

Ingredientai

    • šviežia smulkinta vištiena: 1 kilogramo (naudojame "Lapino puota" produkciją)
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 1
    • batonas: 3 riekelių
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • malta saldžioji paprika
    • krapai: pagal skonį (nėra būtina)
    • vanduo (arba pienas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių batono riekeles užpilame šaltu vandeniu (arba pienu).
  2. 2. Po 10 minučių nuspaudžiame.
  3. 3. Svogūną labai smulkiai supjaustome arba sukapojame.
  4. 4. Tuomet krapus smulkiai sukapojame.
  5. 5. Visus ingredientus gerai sumaišome tarpusavyje.
  6. 6. Suformuojame norimo dydžio kotletus (geriau rekomenduoju nedidelius, lengviau iškeps) ir sudedame į kepimo indą pakankamai tankiai.
  7. 7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  8. 8. Kepame orkaitėje maždaug 20 minučių.
  9. 9. Po 20 minučių įpilame į skardą maždaug pusę puodelio vandens ir kepame dar apie 15 minučių.
  10. 10. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Atsiliepimai

Mišrainė "Mįslė svečiams"
(11)
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
(5)
Kreminė vištiena su smidrais ir pievagrybių padažu
(1)