Vištienos suktinukai su varškės sūriu, špinatais

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Vištienos suktinukai su varškės sūriu, špinatais

Ingredientai

    • vištienos filė: 3 vienetai
    • špinatai: 260 gramų
    • pievagrybiai: 150 gramų (susmulkinti)
    • paprika: 100 gramų (susmulkinta)
    • varškės sūris: 120 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • batono džiūvėsėliai: 120 gramų
    • Mozarellos sūris: 70 gramų
    • tarkuotas Parmezano sūris: 4 šaukštai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Inde sumaišome įdaro ingredientus: varškės sūrį, špinatus, druską, pipirus, papriką, šaukštą „Parmezamo“ sūrio bei „Mozarellos“. Viską ganėtinai gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet vištienos filė padalinkite per pusę bei truputį "pamuškite" iki maždaug 0,5-0,7 centimetro storio. Kuo vienodžiau išmušame, tuo geriau iškeps.
  3. 3. Tada dėkite įdarą ant ištiestos krūtinėlės. Susukite bei persmeikite dantų krapštuku, kad neiširtų.
  4. 4. Viename inde išplakite kiaušinį, į kitą berkite batono džiuvėsius (galime įberti ir šaukštelį tarkuoto „Parmezano“ sūrio).
  5. 5. Kiekvieną suktinuką paviliojame kiaušinio plakinyje, po to džiuvėsėliuose.
  6. 6. Tuomet kepimo indą ištepkite kepimo aliejumi bei dėkite apvaliotus suktinukus.
  7. 7. Kepkite maždaug 35 minutes arba kol iškeps vištiena. Kai iškeps, išimame krapštuką.
  8. 8. Puikiai tinka su su indiškais „Sonne Basmati“ ryžiais. Skanaus!
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)
Vištiena indišku stiliumi
(2)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)