1. Pirmiausia vištą (galima ją perrėžti pusiau) dedame į puodą bei užpilame vandeniu, kad jos nesimatytų. Užverdame, nugraibome putas, įberiame druskos bei po dangčiu verdame maždaug 35 minutes. Išimame vištą, leidžiame jai atvėsti, nuimame mėsą nuo kaulų bei supjaustome mažais gabalėliais. Sultinį perkošiame.
2. Tuomet sūrį sutarkuojame smulkia trintuve. Į puodą įpilame 100 mililitrų vištienos sultinio bei 100 mililitrų pieno, užviriname. Ant silpnos ugnies, nuolatos maišydami, suberiame pusę sūrio bei kaitiname apie 7 minutes. Supilame grietinę, greitai išmaišome bei nukaičiame.
3. Tada brokolius nuplauname, supjaustome nedideliais žiedynais. Dedmae juos į pasūdytą verdantį vandenį bei verdame apie 2 minutes. Po to pilame į kiaurasamtį, perliejame lediniu vandeniu bei paliekame, kad apdžiūtų.
4. Petražoles bei šalavijus nuplauname, nusausiname bei susmulkiname. Svogūną supjaustome bei pakepiname apie 5 minutes įkaitintame svieste. Tuomet suberiame žalumynus bei batono trupinius. Išmaišome bei nukaičiame, suberiame likusį sūrį, vėl gerai išmaišome.
5. Kepimo formą ištepame sviestu, išdėliojame vištienos gabaliukus bei brokolių žiedynus, užliejame paruoštu pieno ir sūrio padažu. Ant viršaus išdėliojame sūrio bei žalumynų mišinį. Dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 20 minučių. Valgome su virtais ryžiais. Skanaus!