Vištos krūtinėlė su rudaisiais pievagrybiais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Vištos krūtinėlė su rudaisiais pievagrybiais

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 3
    • miltai
    • druska
    • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • supjaustyti šviežūs čiobrelių lapeliai: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • rudieji pievagrybiai: 400 gramų
    • sausas baltas vynas: 60 mililitrų
    • vištienos sultinys: 60 mililitrų
    • grietinėlė: 50 mililitrų
    • pjaustytos šviežios petražolės: saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėles perpjauname išilgai – gausis 6 gražūs kepsneliai. Pabarstome druska. Apvoliojame miltuose bei nupurtome jų perteklių.
  2. 2. Tuomet į įkaitintą keptuvę supilame aliejų bei įdedame šaukštą sviesto. Kepame krūtinėlę iš abiejų pusių po maždaug keletą minučių, kol gražiai paruduos.
  3. 3. Tada į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, sudedame pievagrybius (galima keisti ir baltaisiais pievagrybiais). Jei pievagrybiai nevienodo dydžio, perpjauname juos per pusę arba net į keturias dalis. Po to ant grybų sudedame likusius 2 šaukštus sviesto bei čiobrelius (jei ištirpdysime prieš sudėdamos grybus, sviestas pradės „degti“ bei duos patiekalui kartumą). Maišydamos kepame maždaug 6 minutes.
  4. 4. Supilame sausą vyną, vištienos sultinį bei kepame, kol padažo šiek tiek nugaruos ir jis sutirštės. Ir galiausiai supilame grietinėlę.
  5. 5. Į padažą sudedame iškeptas krūtinėles, petražoles. Kepsnelius pavartome, kad pasidengtų padažu. Skanaujame!
Vištos kepimas lėtai arba kaip kepti vištą orkaitėje
(3)
Kreminė vištiena su smidrais ir pievagrybių padažu
(1)
Orkaitėje kepta Cajun vištiena su daržovėmis
(2)
Vištienos užkepėlė su sūriu
(17)