1. Iš pradžių vyšnias nuplauname, išimame kauliukus, užpilame su cukrumi bei palaikome per naktį, kad išsiskirtų sultys.
2. Tuomet į puodą dedame perpjautą vanilės ankštį.
3. Vyšnias su saldžiomis sultimis užviriname bei paliekame atvėsti.
4. Atvėsusią uogienę dar kartą užviriname (dėl to, kad ši skystesnė, tenka užvirti du kartus).
5. Tada įpilame truputį citrinų sulčių bei paverdame dar maždaug 10-15 minučių. Nuimame puodą nuo ugnies bei suberiame sutarkuotą juodąjį šokoladą. Maišome, kol šokoladas ištirps.
6. Dar karštą uogienę supilstome į gerai išplautus ir šiltus stiklainius, užsukame bei atšaldome apverstus stiklainius. Pasakiškas skonis!
7. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.
Raimonda
Koks įdomus receptas. Tikrai pasiteisino! :)
Atsakyti
Raimonda
Atsakyti