"Zacherio" tortas

2018-02-10 Autorius oSkanu.lt

"Zacherio" tortas

Ingredientai

    Tešlai:
    • tamsus šokoladas: 150 gramų (arba 30 gramų kakavos miltelių)
    • grietinėlė: 2 šaukštų
    • minkštas sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 180 gramų
    • kiaušiniai: 6
    • miltai: 150 gramų
    • abrikosų džemas: 2-3 šaukštų
    Glajui:
    • kokosų aliejus: 40 gramų
    • kakava: 50 gramų
    • miltelinis cukrus: 200 gramų
    • karštas vanduo: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šokoladą išlydykite vandens garų vonelėje. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinių trynius. Supilkite lydytą šokoladą bei gerai išmaišykite. Įpilkite grietinėlės, įdėkite abrikosų džemo. Per kelis kartus suberkite persijotus miltus.
  2. 2. Tuomet kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų bei švelniai įmaišykite į tešlą. 24 centimetrų skersmens kepimo formą gerai ištepkite su sviestu bei sukrėskite paruoštą tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes (tikrinkite mediniu iešmeliu).
  3. 3. Tada iškeptą pyragą gerai atvėsinkite bei išimkite iš formos. Perpjaukite per pusę, pertepkite abrikosų džemu bei vėl sujunkite.
  4. 4. Po to užpilui vandens garų vonelėje ištirpinkite kokosų aliejų, kakavos miltelius, cukrų bei vandenį. Kaitindamos pamaišykite kol gausite tirštą, elastingą bei vienalytę masę, ja apliekite / aptepkite pyragą. Gerai atšaldykite. Jei norisi taip, kaip Vienoje, tai "Zacheris" turi būti patiektas su nesaldinta plakta grietinėle, nes, kaip sako austrai, vieną valgyti jiems tiesiog per sausa. Skanaus!
  5. 5. Pastaba: Pyragas gavosi skanus, tik tiksliai nežinau, ar turėtų būti toks saldus, nes nurodyti cukraus kiekiai man atrodė per dideli. Tešlai aš naudojau šokoladą, todėl įprastą cukrų pakeičiau ruduoju bei sumažinau iki 150 gramų, o užpilui miltelinio cukraus kiekį taip pat sumažinau iki 150 gramų. Pertepimui kitą kartą aš tikriausiai rinkčiausi gerokai rūgštesnį, pvz., slyvų, džemą.
  6. 6. Pastebėjimas: Yra dvi šio pyrago-torto versijos: šokoladinis biskvitas, apteptas abrikosų džemu bei aplietas šokoladiniu glajumi, ir dažniau sutinkamas šokoladinis biskvitas, perpjautas pusiau, perteptas abrikosų džemu ir aplietas šokoladiniu glajumi. Kuris tikresnis – nėra žinoma.
"Zacherio" tortas
Sodrus kavos tortas
(13)
Tortas "Mocartas"
(5)
Sausainių ir varškės tortelis su uogomis
(56)
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
(4)
Sūrio tortas su miško uogomis
(1)