kambario temperatūros margarinas: 0,5 stiklinės (arba sviestas)
pienas: 0,25 stiklinės
vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
kepimo soda: 0,75 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, o 22x33 centimetrų kepimo formą patepame riebalais arba išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet gerai išmaišome iki vienalytės masės visus ingredientus išskyrus miltus bei kepimo sodą. Po to įsijojame miltus ir kepimo sodą bei išmaišome.
3. Tada tešlą įspaudžiame į kepimo formą, kepame maždaug 20 minučių kol viršus pradės ruduoti. Atvėsiname bei supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Skanaujame!
Jolanta
Nors šiaip nesu pati didžiausia žemės riešutų sviesto mėgėja, bet kartais jį naudoju kaip sveikesnę desertų alternatyvą užtepdama ant kviečių trapučių. Tai šį kartą namie turėjau žemės riešutų sviesto ir pamačiau šio pyrago receptą. Nusprendžiau išmėginti ir labai nustebau kaip puikiai jis pavyko :) Būtinai tokį pasigaminsiu dažniau, nes ir vaikučiams patiko.
Atsakyti
Egle
O galima vietoj sodos deti kepimo miltelius?
Kristina
Šiaip visai neblogas,nors nesu žemės riešutų sviesto megėja. Kas mėgsta saldžiai,tai saldumas pats tas. Mums asmeniškai su vyru buvo šiek tiek per saldu,nors ir tai cukraus dėjau mažiau nei parašyta. Dar kartą daryčiau :)
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Egle
Kristina
Atsakyti