Žiediniai kopūstai su sūrio padažu

2019-07-11 Autorius oSkanu.lt

Žiediniai kopūstai su sūrio padažu

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 700 gramų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 50 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • tarkuotas "Džiugo" sūris: 150 gramų
    • svogūnų laiškai: ryšulėlio
    • muskatas: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žiedinį kopūstą nuplauname, nusausiname bei suskirstome žiedynais. Puode užviriname du litrus vandens. Pagardiname druska bei cukrumi. Sudedame žiedinį kopūstą bei verdame maždaug 7 minutes.
  2. 2. Tuomet 500 mililitrų vandens, kuriame virė žiediniai kopūstai, nupilame į atskirą indelį. Žiedinius kopūstus nukošiame.
  3. 3. Tada puode išlydome sviestą bei suberiame miltus. Nuolat maišydamos pakepiname. Supilame nuovirą bei pieną. Užviriname bei virkite pamaišydamos maždaug 5 minutes. Suberiame sūrį bei svogūnų laiškus. Pakaitiname maišydamos, kol sūris išsilydys. Pagardiname muskatu bei pipirais. Jeigu reikia, dar pasūdome.
  4. 4. Po to dedame žiedinius kopūstus į lėkštę bei užpilame pasiruoštu padažu. Patiekiame ir skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Cukiniju piršteliai su sūriu
(3)
Burokėlių karpačio su ožkos sūriu
(2)
Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris
(1)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Makaronai su daržovėmis ir sūriu
(1)