1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustykite kažkur 1 centimetro storio gabaliukais. Juos gerai išmuškite, kad liktų didelis plonas blynas. Mėsą barstykite druska ir pipirais.
2. Tuomet slyvas nuplaukite, nuplikykite su verdančiu vandeniu, išbrinkinkite. Morkas supjaustykite plonais plonais šiaudeliais (geriau būtų morkas apvirti). Porui nuplaukite baltąją dalį bei supjaustykite šiaudeliais.
3. Įdaras: Faršą sumaišykite su kiaušiniu, druska ir pipirais bei gerai išmaišykite.
4. Darykite zrazą – suktinuką: Ant ištiesto, išmušto bei prieskoniais pabarstyto nugarinės blyno krašto, dėkite paruošto faršo ritinėlį, kad būtų palei visą nugarinės blyno ilgį, greta dėkite kelis morkos šiaudelius, poro, slyvą bei mėsą susukite į vamzdelį.
5. Po to mėsos vamzdelius – zrazus – apvyniokite siūlu. Dėkite juos į aliejumi išteptą skardą bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių, arba kol gražiai apskrunda. Nepamirškite apversti, kad gražiai apkeptų abi pusės.
6. Prieš patiekdamos išvyniokite siūlus. Labai gardu su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkiukais. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau zrazų receptų rasite: Zrazai.
Violeta
Kam juos vynioti siūlu,puikiai laikosi ir be siulų
Atsakyti
Violeta
Atsakyti
Zrazas