1. Pastebėjimas: Visų ingredientų kiekius reguliuokite pagal savo skonį bei valgančiųjų skaičių.
2. Iš pradžių sultinį virkite kaip ir kiekvienai kitai sriubai iš turimo mėsgalio, saliero gumbo, petražolės šaknies, lauro lapelių ir kvapniųjų pipirų.
3. Po to į išvirtą sultinį sudedame kubeliais supjaustytas morkas, bulves bei perlines kruopas (viską dėkite kartu, nes skaldytos perlinės kruopos greitai išverda), ant keptuvės su šiek tiek sviesto pakepiname kubeliais supjaustytus raugintus agurkus ir svogūną, pakepiname gerai, kad agurkai suminkštėtų, suberiame į sriubą, keletą minučių paverdame, sudedame prieskonius - druską ir pipirus, išjungusios sudedame krapus (jie nėra būtini). Patiekdamos įdedame grietinės. Mėgaujamės:)
4. Pastebėjimas: Kartais aš dar pati agurkienę verdu su rūkytais šonkauliukais - jie man čia labai tinka.
Žemaičiai
Atsakyti
Audra
Atsakyti