Itin gardūs ir minkšti veršienos kepsneliai, marinuoti su medumi ir baltuoju vynu. Mėsos marinavimui užtenka vos vienos valandos. Kartu valgėme ir ant grotelių apkeptas bulves bei pomidorų ir gražgarsčių salotos, kurios čia fantastiškai tiko. Labai rekomenduoju tokį nuostabų pagaminimo variantą. Mūsų šeimoje tai tapu vienu mėgstamiausiu mėsos receptų. Bus tikrai gaminama dar ne vieną kartą.
Ingredientai
veršienos filė: 500 gramų
česnako: 1 skiltelės
medaus: 1 valgomojo šaukšto
balto sauso vyno: 2 valgomųjų šaukštų
alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
druskos
juodųjų pipirų
bulvių: 6-8
krapų petražolių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia veršieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kepsneliais ir lengvai pamuškite plaktuku.
2. Tada dideliame dubenyje sumaišykite plokštelėmis supjaustytą česnaką, medų, aliejų ir vyną.
3. Į pasiruoštą marinatą sudėkite mėsos kepsnelius, kiekvieną pabarstykite druska, pipirais ir gerai apvoliokite marinate.
4. Uždenkite ir palikite pasimarinuoti maždaug vieną valandą kambario temperatūroje.
5. Bulves nuskuskite ir apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 15 minučių.
6. Tuomet sudedame į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai permaišome.
7. Mėsos kepsnelius dėkite ant grotelių ir kepkite ant žarijų maždaug 5 minutes, tuomet apverskite ir aplink išdėliokite apvirtas bulves. Viską kepkite dar maždaug 5 minutes.
8. Patiekite ir skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau kepsnelių receptų rasite: Kepsneliai.