Tikriausiai visi arba bent jau tikrai daugelis yra ragavę žirnių su spirgučiais, tačiau šiandien noriu Jums parodyti mano vyro labai pamėgtą alternatyvą - avinžirnius su rūkytomis dešrelėmis ir sūriu. Tokia mišrainė skani valgoma viena, bet dar skanesnė prie šalto alaus bokalo. Tad nieko nelaukdama rekomenduoju pasigaminti ir dalinuosi šiuo fantastišku receptu.
2. Kitą dieną juos perplauname po tekančiu vandeniu ir verdame pasūdytame vandenyje maždaug 45-60 minučių.
3. Tuomet svogūną bei dešreles supjaustome pusžiedžiais. Česnaką susmulkiname. Svogūną, česnaką bei dešreles apkepame.
4. Galiausiai į indelį dedame išvirusius avinžirnius, ant viršaus - padažą bei pabarstome sutarkuotu sūriu. Patiekiame su šaltu alaus bokalu (labai skanu ir be jo) ir skanaujame!
5. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną labai patikusį avinžirnių receptą (rusų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Gintarė
Atsakyti