Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė

Ingredientai

    • virti avinžirniai: 200 gramų
    • Tahini sezamo sėklų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • ciberžolė: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtus avinžirnius, sezamų pastą sudedame į smulkintuvą. Įspaudžiame citrinos sultis, supilame aliejų, beriame druskos bei malto kumino. Viską gerai sutriname iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet sudedame sutrintą masę į indą, kuriame patieksite bei apiberiame ciberžole arba rūkytos paprikos milteliais.
  3. 3. Patiekiame su duonos trapučiais. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Tokia pasta idealiai tinka ne tik humusui, bet ir į desertus, kepinius, bet ir puikiai tinka padažams ir salotoms, ir mėsai... Rekomenduoju išbandyti.

Atsiliepimai

Labai skanūs cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu pagal Beatą
(4)
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
(4)
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
(2)
Pupelių užtepėlė
(2)
Naminis humusas iš konservuotų avinžirnių
(2)
Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
(2)