Aš tikrai labai mėgstu užkandžiauti humusą. Ir tikrai dažnai jį pasigaminu. Esu išmėginusi daug receptų ir su juo eksperimentavusi. O šiandien pasidalinsiu man labiausiai patinkančiu variantu, kuriame atrodo, kad visi ingredientai tiesiog idealiai susilieja į vieną. Imkite, gaminkite ir lepinkitės! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradicinis humusas gaminamas iš konservuotų avinžirnių, galite juos pakeisti ir šviežiai virtais avinžirniais - tiesiog išmirkykite juos per naktį, tada išvirkite iki minkštumo (apie 1-1,5 valandos).
- Jei neturite Tahini pastos, galite ją pakeisti smulkiai maltomis sezamų sėklomis, sumaišytomis su trupučiu aliejaus.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti avokado aliejumi, kuris taip pat suteiks humusui švelnų, kreminį skonį.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis, jos suteiks aštresnį, gaivesnį poskonį.
- Čili miltelius galite pakeisti kajeno pipirais arba šviežiais smulkintais aitriaisiais pipirais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami pasiekti ypač kremišką konsistenciją, prieš trindami avinžirnius, pašalinkite jų odelę. Tai užtruks šiek tiek ilgiau, tačiau rezultatas tikrai to vertas.
- Kitas patarimas - prieš trindami avinžirnius, pašildykite juos mikrobangų krosnelėje arba puode. Šilti avinžirniai geriau susimaišo ir suteikia humusui dar švelnesnę tekstūrą.
- Norint išgauti intensyvesnį česnako skonį, česnako skilteles galite truputį paskrudinti keptuvėje prieš dedant į mišinį.
- Tahini pastą visada gerai išmaišykite prieš naudojimą, nes ji turi tendenciją sluoksniuotis.