Bananinis pyragas | Receptas

Ingredientai

    Pyragui:
    • lydytas sviestas: 0,5 stiklinės (110 gramų)
    • rudas cukrus: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • vanilės ekstraktas: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1 stiklinės
    • trinti bananai: 0,5 stiklinės
    Glajui:
    • sviestas: 0,25 stiklinės (55 gramų)
    • rudas cukrus: 0,5 stiklinės
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltelinis cukrus: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Su kepimo popieriumi išklokite 20×20 centimetrų kepimo formą.
  2. 2. Tuomet išplakite išlydytą sviestą bei cukrų, įmuškite kiaušinį ir įmaišykite vanilės ekstraktą, gerai išplakite. Suberkite druską, miltus bei sudėkite sutrintus bananus, išmaišykite iki vientisos masės. Perkelkite į kepimo formą.
  3. 3. Tada kepkite maždaug 25–30 minučių. Atvėsinkite formoje.
  4. 4. Paruoškite glajų: Vidutinio dydžio puode išlydykite sviestą, suberkite rudąjį cukrų bei supilkite pieną, išmaišykite ir palaukite, kol viskas užvirs. Tada nuimkite nuo ugnies, leiskite pravėsti apie 5 minutes, po to įmaišykite miltelinį cukrų. Gerai išmaišykite iki vientisos masės, paskleiskite ant atvėsinto pyrago bei leiskite sustingti.
  5. 5. Paskui supjaustykite gabalėliais bei patiekite. Skanaukite!
Bananinis pyragas | Receptas

Atsiliepimai

Geriausias šokoladinis pyragas
(9)
Keptas jogurtinis pyragas su kivi
(1)
Justės morkų pyragas su sūrio glaistu
(1)
Vokiškas varškės pyragas
(4)
Obuolių pyragas su šokolado lašiukais
(1)