1. Iš pradžių aguonas užpilame su šiltu vandenius bei pakaitiname mikrobangų krosnelėje maždaug 1–2 minutes. Išimame iš krosnelės bei maždaug 5 minutėms paliekame. Tuomet nuvarviname sietelyje.
2. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska, sudedame gabalėliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą ir triname pirštais, kol neliks sausų miltų. Tada supilame kefyrą bei užminkome tešlą. Tešlą iškočiojame į maždaug 3–4 milimetrų storio stačiakampį lakštą. Aptepame ištirpintu sviestu, pabarstome aguonomis bei ant viršaus užberiame cukraus. Susukame vyniotinį bei supjaustome griežinėliais.
3. Po to sudedame bandutes į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame išplaktu kiaušiniu bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 minučių, kol dailiai pagels. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.