braškiniai cukraus milteliai "Dansukker": 2 valgomųjų šaukštų
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
grietinė: 0,5 puodelio
miltai: 100 gramų
kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Pyragui papuošti:
riebi grietinėlė: 0,5 puodelio
braškiniai cukraus milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
citrinos rūgštis: žiupsnelio
braškių arba vyšnių sirupas: 1 valgomojo šaukšto
vanilinis glajus: 1 pakuotės
šaldytos arba šviežios braškės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius suplakite su cukrumi bei braškiniais cukraus milteliais. Tada įdėkite grietinės, išmaišykite. Sudėkite varškę bei gerai ištrinkite masę. Miltus sumaišykite su krakmolu bei kepimo milteliais ir berkite į varškės masę. Tuomet įberkite vanilinio cukraus.
2. Tešlą išmaišykite (turi gautis tiršta) bei supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 40-60 minučių, atsižvelgdamos į kepimo temperatūrą (aš pati kepiau 150 laipsnių temperatūroje maždaug 55-60 minučių).
3. Po to iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės bei leiskite jam atvėsti. Paruoškite glajų, supilkite ant pyrago. Suplakite grietinėlę su cukraus milteliais bei sirupu. Nepamirškite įberti žiupsnelio citrinos rūgšties. Grietinėlę išspauskite ant pyrago arba patiekite šalia jo, papuoškite uogomis. Štai ir pagaminta. Skanaukite!
Atsiliepimai