cukrus: ~400 gramų (mėgstantys saldžiau, galite įdėti ir daugiau)
apelsinai: 2 (didelių)
gvazdikėliai
verdantis vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių uogas užpilkite su verdančiu vandeniu, palaikykite maždaug 5 minutes, nukoškite, leiskite nuvarvėti, tuomet pilkite uogas į puodą. Apelsinų žievelę nutarkuokite su smulkesne tarka, kad apelsinas liktų baltas, po to pjaunkite perpus ir spauskite sultis. Į puodą su uogomis pilkite apelsinų sultis bei cukrų, viską užvirkite.
2. Aš asmeniškai, kad būtų geresnės konsistencijos (košė) aš viską dar pertryniau mikseriu. Virkite maždaug 15 minučių, paskui supilkite nutarkuotą žievelę. Dar viską pavirkite, jei yra putų jas būtinai nugriebkite. Uogienei išvirus pilkite į indelius, leiskite atvėsti, kol uogienė pradeda stingti bei uždarykite dangteliais. Skanaukite!
3. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.