Bulvės su parmezano sūrio plutele

Ingredientai

    • bulvės: ~800 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežios žolelės (petražolės ir krapai)
    • čili pipiriukai: 1-2
    • parmezano sūris: ~40 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nusilupame bei užvirus verdame pasūdytame vandenyje ne ilgiau kaip 3 minutes! Taip tik 3 minutes. Leidžiame pravėsti, susipjaustome didesniais gabalėliais bei susimaišome su miltais, aliejumi, čili pipiriuku, šviežiomis daržovėmis ir sutarkuotu parmezano sūriu.
  2. 2. Tuomet paskleidžiame ant folija išklotos skardos (kitą kartą būtinai foliją ištepčiau aliejumi, šį kartą per skubėjimą pamiršau, nes man jos kiek prilipo kai iškepė) bei dedame į įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę iki norimo apskrudimo. Skanaujame!

Atsiliepimai

Trintų bulvių blynai su sūriu
(1)
Bulviniai lizdeliai su lašiša
(3)
Bulvių kroketai su Gouda sūriu
(1)