1. Iš pradžių morką nuskutame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, apkepame keptuvėje. Sudedame į keptuvę susmulkintus svogūnų laiškus su susmulkintu česnaku bei dar maždaug kelias minutes pakepiname.
2. Tuomet į faršą įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, krapus, petražoles, sudedame apkeptą morką su svogūnų laiškais bei česnaku, ir gerai išmaišome.
3. Tada tešlai bulves sutarkuojame burokinės tarkos, įmušame kiaušinį, sudedame varškę, įberiame druską ir miltus bei užminkome tešlą. Tešla privalo nelipti prie rankų.
4. Stalą pabarstome miltais bei iš bulvių tešlos iškočiojame stačiakampį, maždaug 45x25 cm. Ant jo paskirstome faršą, suvyniojame į vyniotinį bei supjaustome maždaug 2,5 centimetro storio riekelėmis. Jas lengva paspaudžiame iš viršaus bei pataisome formą.
5. Kepame keptuvėje ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, patiekiame su grietine arba padažu. Mes valgėme su troškintais baravykais bei raugintais kopūstais. Skanaus!
6. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.