Bulvinukai su grybų padažu

Ingredientai

    • bulvės: 400 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • krakmolas: 3 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • grybai: 200 gramų
    • grietinėlė: 50 mililitrų
    • rūkyta šoninė: 100 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • aliejus
    • druska: pagal skonį
    • muskatas: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išverdame su lupenomis. Atvėsiname, nulupame bei gerai sutriname arba sumalame.
  2. 2. Tuomet į bulves suberiame miltus, krakmolą, įmušame kiaušinį bei gerai suminkome.
  3. 3. Tada ant miltais pabarstyto stalo suvoliojame maždaug piršto storio ritinėlius bei supjaustome 2 centimetrų storio gabaliukais (aš pati dar šiek tiek spustelėjau lengvai šakute).
  4. 4. Po to į verdantį vandenį dedame druskos bei įpilame šiek tiek aliejaus. Sudedame bulvinukus bei verdame maždaug 5 minutes.
  5. 5. Per tą laiką į keptuvę dedame supjaustytą šoninę, susmulkintus svogūnus bei pakepiname, kol svogūnai suminkštės. Suberiame susmulkintus grybus bei pakepiname kelias minutes. Supilame grietinėlę, beriame muskatų, druskos bei patroškiname porą minučių.
  6. 6. Bulvinukus sudedame į dubenį bei užpilame padažu. Patiekiame ir mėgaujamės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvinukų receptų rasite: Bulvinukai.
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)
Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
(2)