skystimas: 250 mililitrų (maišėme grietinėlę su vandeniu)
sultinys
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves gerai nuplauname bei paverdame maždaug 15 minučių. Leidžiame atvėsti bei tik tuomet nusilupame, susipjaustome riekelemis.
2. Tada svoguną pasikepiname nedideliame kiekyje alyvuogiu aliejaus iki skaidrumo. Sudedame faršą bei gerai apkepame. Paskaniname druska, pipirais, pomidorų pasta bei gerai maišydamos dar maždaug minutę pakepiname. Supilame pomidorų skardinę, paskaniname česnaku, kakava, medumi, druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Maždaug 10 minučių leidžiame ant mažos ugnies pavirti.
3. Po to kepimo formeles (galite naudoti ir viena didesnę) patepame lengvai sviestu. Dedame vieną sluoksnį bulvių, paskaniname druska, sukrečiame faršo masę bei uzklojame ji vėl bulvėmis, kurias dar kartelį paskaniname druska.
4. Pasidarome baltą padažą (išsilydome sviestą, suberiame miltus bei maišydamos kelias minutes pakaitiname. Užpylusios skysčiu kelias minutes paverdame, kol šis pradės tirštėti, paskaniname sultiniu, druska ir pipirais). Supilstome padažą į formeles. Ant viršaus paskleidžiame sūrį bei dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių. Išėmusios leidžiame kelias minutes pravėsti, išsirenkame gardžiausiai atrodantį indelį bei skanaujame!;)