Bulvių kotletai su porais

2025-01-29 Autorius oSkanu.lt

Bulvių kotletai su porais
Tradiciniai lietuviški bulvių kotletai su porais - tai puikus būdas panaudoti likusias virtas bulves ir sukurti skanų, sotų patiekalą. Šis receptas yra paprastas, bet išradingas vegetariškas valgis, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio porai suteikia kotletams subtilų aromatą ir papildo bulvių tekstūrą. Patiekalas ypač populiarus rudens ir žiemos sezonu, kai šviežių porų galima rasti kiekviename turguje ar parduotuvėje. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje šviežių porų galima naudoti svogūnus arba šalotus.
  • Petražoles galima pakeisti krapais arba bazilikais.
  • Įprastus virtus kiaušinius galima pakeisti putpelių kiaušiniais (4-5 vienetais).
  • Galima įmaišyti 100g tarkuoto fermentinio sūrio papildomam skoniui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves geriausia virti su lupena, taip jos išlaikys daugiau maistinių medžiagų
  • Porus reikėtų apvirti trumpai, kad išliktų traškūs
  • Prieš kepant kotletus, tešlą galima palaikyti šaldytuve 30 minučių - taip jie geriau išlaikys formą
  • Kepimui naudokite vidutinę temperatūrą, kad kotletai gražiai apskrustų

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kaloringumas: 980 kcal
  • Vienos porcijos (2 kotletai): 245 kcal

Ingredientai

    • virtos bulvės: 500 gramų
    • porai: 5
    • kiaušiniai: 2
    • smulkintos petražolės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išvirkite bei jas sumalkite. Porus smulkiai supjaustykite bei apvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Tuomet gerai nuvarvinkite porus bei sudėkite į bulves. Įmuškite kiaušinius, suberkite petražoles, pagardinkite pagal skonį druska bei pipirais.
  3. 3. Tešlą gerai išmaišykite bei suformuokite kotletus.
  4. 4. Juos apvoliokite miltuose bei kepkite keptuvėje. Skanaukite!
  5. 5. P.S. Aš patiekiau su pievagrybių padažu, bet Jūs galite pasirinkti pagal savo norus ir pageidavimus. :)
Durniukai su grybų padažu
(1)
Įdarytos bulvytės užkandžiams
(1)