Burokėlių ir raugintų kopūstų sriuba su džiovintais baravykais

Autorius apie receptą

Burokėlių sriuba yra mano pati mėgstamiausia. Tikriausiai bent kartą per savaitę ją pasigaminu. Bet tai nereiškia, kad su ja neeksperimentuoju. Šį kartą labai pavykęs eksperimentas pagaminta ją su raugintais kopūstais. Labai noriu juo su Jumis pasidalinti, tikiuosi, kad išmėginsite ir komentaruose parašysite savo nuomonę. :)


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sultinys: galima naudoti daržovių sultinį, grybų sultinį arba net vandeniu atskiestą pomidorų sultį, kad suteiktų daugiau rūgštelės sriubai.
  • Bulvės: puikiai tinka saldžiosios bulvės (batatai) ar net topinambai.
  • Morkos: galima keisti pastarnokais arba petražolių šaknimis.
  • Virti burokėliai: jei jų neturite, galima naudoti šviežius burokėlius, kuriuos reikės iš anksto išvirti arba kepti orkaitėje.
  • Rauginti kopūstai: jei neturite raugintų kopūstų, galima naudoti šviežius kopūstus su šlakeliu obuolių acto ar citrinos sulčių.
  • Džiovinti baravykai: galima pakeisti kitais džiovintais grybais, pvz., džiovintais kazlėkais ar rudmėsėmis.
  • Petražolės: vietoje jų galima naudoti krapus, kalendras ar net česnakų laiškus.
  • Aliejus: galima rinktis alyvuogių aliejų, kokosų aliejų arba net veganišką sviestą (margarinas).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pamerkite bent 15 minučių, kad atsiskleistų jų kvapas.
  • Jei sriubą norite ryškesnės spalvos, burokėlius įtraukite tik pačioje pabaigoje.
  • Raugintus kopūstus prieš dedant į puodą galima šiek tiek nuspausti, kad sriuba nebūtų per rūgšti.
  • Sriubą galima virti ir be bulvių – taip ji bus lengvesnė ir labiau tinkama vakare.
  • Kad sriuba būtų skalsesnė, galite įberti šaukštą perlinių kruopų arba kvietinių kruopų.
  • Patiekite su šaukštu veganiškos grietinėlės arba natūralaus jogurto – tai suteiks malonų kontrastą skoniui.

Ingredientai

    • sultinys: 2 litrų
    • bulvės: 3
    • morkos: 2
    • burokėliai: 2 (virti)
    • rauginti kopūstai: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • džiovinti baravykai: 1 saujelės
    • lauro lapeliai: poros
    • džiovintos arba šviežios petražolės
    • druska
    • pipirai
    • aliejus: kelių šaukštų (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame.
  2. 2. Tada nuskutame morkas.
  3. 3. Bulves supjaustome kubeliais.
  4. 4. Morkas supjaustome kubeliais.
  5. 5. Bulves ir morkas užpilame vandeniu, kad apsemtų, pagardiname žiupsneliu druskos ir verdame, kol daržovės suminkštės.
  6. 6. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame maždaug 10 minučių pabrinkti.
  7. 7. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.
  8. 8. Po to grybus išimame iš vandens ir pasmulkiname.
  9. 9. Grybus ir svogūnus suberiame į puodą ir kelias minutes pakepame aliejuje.
  10. 10. Kai jau svogūnai suminkštėja užpilame sultiniu, sudedame lauro lapelius, raugintus kopūstus ir verdame maždaug 15 minučių.
  11. 11. Išvirtas bulves ir morkas nusunkiame ir sudedame į sriubą, įtarkuojame virtus burokėlius.
  12. 12. Pagal savo skonį pagardiname prieskoniais. Paverdame dar maždaug 2-3 minutes.
  13. 13. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)