Cepelininės "bandelės" - tai nuostabus tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalo interpretacija, kuris puikiai perteikia autentiškus lietuviškos virtuvės skonius moderniame formate. Šis receptas sujungia klasikinio cepelinų patiekalo skonį su patogesne, mažesne bandelių forma, todėl jas lengviau pagaminti ir patiekti. Lietuviška virtuvė visada garsėjo savo bulviniais patiekalais, o šios cepelininės bandelės puikiai atspindi mūsų kulinarinį paveldą. Tai puikus pasirinkimas šeimos vakarienei, kai norisi kažko tradicinio, bet tuo pačiu nepraleisti virtuvėje visos dienos. Bandelės išlieka minkštos, sultingos ir turi tą patį autentišką cepelinų skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradicinis receptas yra nepamainomas, galite eksperimentuoti su šiais pakeitimais:
- Bulvių košė: vietoje moliūginės košės galite naudoti įprastą bulvių košę, košę su pastarnokais arba batatais.
- Krakmolas: kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių arba tapijokos krakmolu, išlaikant tą patį kiekį.
- Prieskoniai: nors recepte minima tik druska, galite įmaišyti šiek tiek maltų juodųjų pipirų, malto muskatinio riešuto arba džiovintų čiobrelių subtiliam aromatui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad cepelininės bandelės išeitų tobulos, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:
- Tarkuojant bulves, būtinai nuspauskite kuo daugiau skysčio - tai padės masei geriau sukibti.
- Bandelių formavimui naudokite šlapias rankas, taip masė mažiau lips prie pirštų.
- Verdant bandelės dėkite į verdantį, bet ne kunkuliuojantį vandenį - taip jos nesuirs.
- Išvirusioms bandelėms leiskite minutę nusistovėti vandenyje prieš išgriebiant.
- Jei norite, kad bandelės būtų dar skanesnės, į masę galite įmaišyti šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno.
Regina.
Atsakyti
Nijole Rimidiene
Atsakyti
Jonas
Atsakyti
Birute
Vytautas
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
Danute
Gražina
Atsakyti
Jonas
Atsakyti
Aš
Marytė
Atsakyti
Rima
Atsakyti