Bulvių plokštainis su cukinija, kefyru ir varškės padažu

2025-03-17 Autorius oSkanu.lt

Bulvių plokštainis su cukinija, kefyru ir varškės padažu
Niekada iki šiol negaminau bulvių plokštainio su kefyru. Su cukinijomis teko gaminti, bet šis variantas patiko dar labiau. Rezultatas pranoko visus lūkesčius, tikrai labai skanu. O dar viską patiekiau su fantastišku grietinės ir varškės padažu, kuris prie kugelio itin tinka. Jūs tik pamėginkite ir suprasite kaip labai skanu čia viskas! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite visų nurodytų ingredientų, galite naudoti šias alternatyvas: 

  • Vietoje cukinijos galima naudoti moliūgą arba morkas – šios daržovės taip pat suteiks plokštainiui sultingumo ir papildomų maistinių medžiagų.
  • Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu, natūraliu jogurtu arba pasukoms, jei norite išlaikyti panašų rūgštumą.
  • Jei neturite varškės padažui, galite naudoti graikišką jogurtą arba maskarponės sūrį, sumaišytą su prieskoniais.
  • Vietoje kviečių miltų galima naudoti avižinius arba kukurūzų miltus, jei ieškote be glitimo alternatyvos.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoj vienos skiltelės) arba česnako laiškais.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Stenkitės gerai nusausinti tarkuotas bulves ir cukiniją, kad plokštainis nebūtų per drėgnas. Galite naudoti marlę arba švarų virtuvinį rankšluostį skysčiui nuspausti.
  • Geresniam rezultatui naudokite miltines bulves, kurios turi daugiau krakmolo – jos leis plokštainiui geriau susirišti.
  • Kepimo formą rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi, tuomet plokštainis neprilips ir bus lengviau išimti.
  • Jei norite traškesnio paviršiaus, paskutines 5-10 minučių galite kepti įjungę viršutinį orkaitės kaitinimą.
  • Plokštainį reikėtų leisti pastovėti apie 10 minučių išėmus iš orkaitės – tuomet jis bus lengviau pjaustomas ir nepraras savo formos.

Ingredientai

    • bulvės: 10
    • cukinijos: 0,5
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kefyras: 200 mililitrų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: šlakelio
    • druska: pagal skonį
    Varškės padažui:
    • varškė: 200 gramų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • krapai: ryšulėlio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite, nuplaukite bei sutarkuokite.
  2. 2. Tuomet svogūną ir česnaką nulupkite bie smulkiai supjaustome.
  3. 3. Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką. Jeigu susidarys daug skysčio, jį nupilkite.
  4. 4. Tada į bulvių masę berkite cukiniją, svogūną, česnaką, miltus, muškite kiaušinį, pilkite kefyrą ir pagardinkite druska. Masę gerai išmaišykite.
  5. 5. Kepimo formą patepkite aliejumi. Supilkite bulvių ir cukinijų masę.
  6. 6. Po to dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių.
  7. 7. Varškės padažas: Varškę pertrinkite per sietelį. Įmaišykite susmulkintus krapus, česnaką, druską bei grietinę. Varškę išsukite iki vientisos masės.
  8. 8. Galiausiai patiekite iškepta bulvių plokštainį su varškės padažu. Skanaukite!
Bulvių plokštainis su cukinija, kefyru ir varškės padažu

Atsakinėjama į Komentarą

Kibinai su kiauliena
(100)
Juka - kraujo sriuba
(15)
Kugelis su kiaulės koja
(4)