Niekada iki šiol negaminau bulvių plokštainio su kefyru. Su cukinijomis teko gaminti, bet šis variantas patiko dar labiau. Rezultatas pranoko visus lūkesčius, tikrai labai skanu. O dar viską patiekiau su fantastišku grietinės ir varškės padažu, kuris prie kugelio itin tinka. Jūs tik pamėginkite ir suprasite kaip labai skanu čia viskas!
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite visų nurodytų ingredientų, galite naudoti šias alternatyvas:
- Vietoje cukinijos galima naudoti moliūgą arba morkas – šios daržovės taip pat suteiks plokštainiui sultingumo ir papildomų maistinių medžiagų.
- Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu, natūraliu jogurtu arba pasukoms, jei norite išlaikyti panašų rūgštumą.
- Jei neturite varškės padažui, galite naudoti graikišką jogurtą arba maskarponės sūrį, sumaišytą su prieskoniais.
- Vietoje kviečių miltų galima naudoti avižinius arba kukurūzų miltus, jei ieškote be glitimo alternatyvos.
- Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoj vienos skiltelės) arba česnako laiškais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Stenkitės gerai nusausinti tarkuotas bulves ir cukiniją, kad plokštainis nebūtų per drėgnas. Galite naudoti marlę arba švarų virtuvinį rankšluostį skysčiui nuspausti.
- Geresniam rezultatui naudokite miltines bulves, kurios turi daugiau krakmolo – jos leis plokštainiui geriau susirišti.
- Kepimo formą rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi, tuomet plokštainis neprilips ir bus lengviau išimti.
- Jei norite traškesnio paviršiaus, paskutines 5-10 minučių galite kepti įjungę viršutinį orkaitės kaitinimą.
- Plokštainį reikėtų leisti pastovėti apie 10 minučių išėmus iš orkaitės – tuomet jis bus lengviau pjaustomas ir nepraras savo formos.
Atsakinėjama į Komentarą