Česnakinė krabų lazdelių užtepėlė

2025-01-09 Autorius mitybosdienorastis

Česnakinė krabų lazdelių užtepėlė
Česnakinė krabų lazdelių užtepėlė – tai greitas ir elegantiškas užkandis, kuriame dera gaivūs ir švelnūs skoniai. Sultingi ilgavaisiai agurkai puikiai papildo švelnias krabų lazdeles, o česnakas suteikia subtilaus pikantiškumo. Raudonieji ir juodieji ikrai įneša įdomios, kiek kitokios, tekstūros ir sūrumo, o majonezo ir jogurto mišinys užtikrina kreminę konsistenciją. Viskas pagardinta prieskoniais ir išmaišyta iki vientisos masės, kuri tobulai dera su šiek tiek paskrudinta ciabatta. Užkandis gali būti papildytas petražolių lapeliais, suteikiant gaivumo ir dekoratyvumo. Puikiai tinka vakarėliams ar šventiniam stalui.

Redaktorės Vaidos komentaras
- gardi, greitai ir paprastai paruošiama užtepėlė, kuri tikrai sužavės visus valgančiuosius. Patiekite užtepėlę su mėgstama duona ar duonos traškučiais. 

Ingredientai

    • Krabų lazdelės: 200 g
    • Raudonieji ikrai: 40 g
    • Juodieji ikrai: 40 g
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Agurkai: 0,5 vnt. (ilgavaisio, šviežio)
    • Majonezas: 2 valg. š.
    • Natūralus jogurtas: 1 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Ciabatta duona: kelios riekės, patiekimui
    • Petražolės: šaldytos, papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Krabų lazdeles ir ilgavaisį agurką supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Česnakų skiltelę sutraiškyti ar labai smulkiai sukapoti ir sudėti prie krabų lazdelių su agurku.
  3. 3. Į dubenį sudėti raudonuosius ir juoduosius ikrus.
  4. 4. Sudėti ir majonezą bei jogurtą.
  5. 5. Viską pagardinti prieskoniais.
  6. 6. Masę labai gerai išmaišyti.
  7. 7. Čiabatos riekeles šiek tiek paskrudinti ir ant jų išdėlioti paruoštą užtepėlę.
  8. 8. Užkandį galima papuošti petražolių lapeliais.
Česnakinė krabų lazdelių užtepėlė
Recepto autorius mitybosdienorastis
Keptos traškios šparaginės pupelės tešloje
(12)