Česnakinė lašiša orkaitėje

Autorius apie receptą

Šis lašišos keptos orkaitėje receptas yra ypatingas tuo, kad reikia visai nedaug ingredientų, darbo labai mažai ir vakarienę paruoštą turėsite per greičiau nei 30 minučių. Pačios lašišos skonis gaunasi tikrai puikus... 

Jeigu turite galimybę tokią lašišą taip pat galite kepti ir grilyje, ant gerai įkaitintų žarijų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lašiša: vietoje lašišos galima naudoti upėtakį arba menkę, tačiau svarbu pasirinkti riebią žuvį, kad skonis būtų panašiai sodrus.
  • Česnakas: galima naudoti keptą česnaką arba česnako miltelius švelnesniam skoniui.
  • Sviestas: galima pakeisti alyvuogių aliejumi ar lydytu ghi sviestu, kuris suteikia lengvą riešutų poskonį.
  • Prieskoninės žolelės: vietoje rozmarino ir čiobrelio tinka krapai, petražolės ar bazilikai.
  • Druska ir pipirai: galima rinktis jūros druską ar rožinę Himalajų druską, o pipirus galima pakeisti baltuoju arba cayenne pipiru aštresniam skoniui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Visada naudokite šviežią žuvį, jei įmanoma – taip išgausite geriausią skonį ir tekstūrą.
  • Prieš kepdami palaikykite lašišą kambario temperatūroje 10–15 minučių, kad ji keptų tolygiau.
  • Nepersistenkite su kepimo laiku – perkepta lašiša tampa sausa. 20 minučių 200 °C temperatūroje yra optimalu, bet laikas gali kisti priklausomai nuo gabalėlių storio.
  • Naudokite kepimo popierių arba kepimo formą su dangčiu, kad lašiša neišsausėtų.
  • Jeigu norite traškesnės plutelės, paskutines 2-3 minutes galite įjungti orkaitės grilio režimą.

Ingredientai

    • lašiša: 4 gabaliukų
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • sviestas
    • prieskoninės žolelės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašišos gabaliukus pirmiausia nusausinote popieriniu rankšluosčiu ir dedate į nedidelį kepimo indą, kad žuvis būtų viename sluoksnyje.
  2. 2. Ant žuvies paviršiaus tolygiai paskirstote druską bei pipirus – galite lengvai įtrinti prieskonius į žuvies paviršių, kad geriau įsigertų.
  3. 3. Česnako skilteles nulupate ir išspaudžiate spaudykle tiesiai ant lašišos, stengiantis, kad aromatas pasiskirstytų tolygiai.
  4. 4. Ant kiekvieno lašišos gabaliuko uždedate po gabaliuką sviesto – tai suteiks žuviai sultingumo ir padės išsiskirti skoniui kepimo metu.
  5. 5. Jei turite šviežių prieskoninių žolelių, jų šakeles dedate ant viršaus – pavyzdžiui, rozmarinas ar čiobrelis puikiai tinka aromatui pagyvinti.
  6. 6. Kepimo indą dedate į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepate apie 20 minučių, kol žuvis taps švelni ir ims lengvai atsiskirti sluoksniais.
  7. 7. Patiekiate iškart, kol lašiša dar karšta – šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis salotomis, virtais ryžiais ar keptomis daržovėmis.

Atsiliepimai

Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
(1)
Sodriai kepta lašiša su daržovėmis ir burokėlių salotomis
(1)
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)
Lašiša su smidrais
(3)
Lašišos kotletai su manais
(2)