Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 8 bandelės.
Ingredientai
Tešlai:
miltai: 285 gramų
sviestas: 50 gramų
cukrus: 45 gramų
pienas: 150 mililitrų
sausos mielės: 7 gramų (arba 15 gramų šviežių mielių)
druska: žiupsnelio
Įdarui:
minkštas sviestas: 20 gramų
cukrus: 25 gramų
cinamonas: 4 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pieną truputį pašildome (tiek, kad įkišus pirštą būtų šiltas bei nedegintų). Sudedame mieles, trečdalį cukraus, pamaišome bei paliekame apie 10–15 minučių parūgti.
2. Tuomet į dubenį beriame miltus, druską ir likusį cukrų. Supilame pieną, pradedame maišyti. Baigdamos maišyti supilame ištirpintą bei atvėsintą sviestą. Užminkome tešlą. Tešlą minkome maždaug 5 minutes, suformuojame kamuoliuką. Dubenį ištepame aliejumi, į jį dedame tešlą, viršų patepame su šiek tiek aliejaus, o dubenį apvyniojame maistine plėvele ir paliekame tešlą apie 1,5–2 valandas pakilti.
3. Kai tešla pakils, tada iškočiojame 4–5 mililimetrų storio sluoksniu, patepame minkštu sviestu, pabarstome cukraus bei cinamono mišiniu. Susukame į vyniotinį, paviršių patepame sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Supjaustome 4 centimetrų pločio riekelėmis.
4. Sudedame paruoštus tešlos ritinėlius ant riebalais pateptos kepimo formos, truputį lengvai paspaudžiame ranka bei paliekame dar apie 10–15 minučių pakilti.
5. Po to kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10–12 minučių. Skanaujame!
Loreta Mandronė
Labai gerai pavyko. Pasitvirtino šių bandelių receptas. Rekomenduoju drąsiai ir kitiems.
Atsakyti
Loreta Mandronė
Atsakyti